Design SuiteObjecten vervangen door symbolen

Locatie

Vervang door symbool

Bewerk > Omzetten

Gebruik het commando Vervang door symbool om een geselecteerd object om te zetten in een bepaald symbool. Het symbool kan de records van het originele object overnemen, de records van het vervangende symbool te gebruiken, of beide. Als een geïmporteerde shapefile (Vectorworks Architectuur of landschap vereist) gegevensmarkeringen bevat voor de locatie van bepaalde objecten, kan je deze markeringen omzetten in een symbool dat beter past bij je tekening.

Om een object door een symbool te vervangen:

Selecteer de objecten die je wilt vervangen.

Selecteer het commando.

Het dialoogvenster ‘Selecteer een symbool’ wordt geopend

Selecteer een symbool. Kies of je de records van de huidige objecten wilt behouden en of je de records van het vervangend symbool wilt gebruiken.

Klik op OK en bevestig dat je de geselecteerde objecten wilt vervangen.

Georeferenties toekennen aan een ontwerplaag

Symbooldefinities bewerken